دسته : اقتصاد
فرمت فایل : powerpoint
حجم فایل : 710 KB
تعداد صفحات : 44
بازدیدها : 549
برچسبها : اقتصاد کلاسیک نظریه کینز
مبلغ : 9000 تومان
خرید این فایلبرای درک بهتر مجادلات موجود در اقتصاد کلان، لازم است به منشاء آنها بپردازیم که به مجادله کینز در مقابل کلاسیکها برمی گردد که از دهه 1930 شروع شده و به شکل های گوناگونی تاکنون ادامه یافته است. در حال حاضر نمایندگان دو مکتب فکری اصلی عبارتند از نظریه پردازان ادوار تجاری (حقیقی) تعادلی کلاسیک جدید و مکتب کینزهای جدید. اولی بر اساس سنت اقتصاددانان کلاسیک عمل می کند و بر توانایی بهینه سازی کارگزاران اقتصادی تاکید دارد که در چارچوب نیروهای بازار آزاد عمل می کنند. دومی معتقد است که فهم نوسانات اقتصادی نه فقط نیازمند مطالعه دقیق پیچیدگیهای تعادل عمومی است بلکه همچنین نیازمند قبول احتمال شکست بازار در مقیاس بزرگ است. (Mankiw,1999)
اقتصاددانان کلاسیک بخوبی آگاه بودند که اقتصاد بازار می تواند از سطح تعادلی تولید و اشتغال خود منحرف شود. هر چند آنها معتقدند که چنین اختلالهایی، گذرا بوده و عمر خیلی کوتاه دارند. نظر جمعی آنها این بود که مکانیسم بازار بطور سریع و کارا عمل می کند تا تعادل اشتغال کامل را مجدد برقرار نماید. اگر تحلیل اقتصاد کلان کلاسیک صحیح باشد در این صورت دخالت دولت (یعنی اجرای سیاست های تثبیت) نه ضروری و نه مطلوب خواهد بود.
نتیجه این شد که نویسندگان کلاسیک توجه اندکی به عواملی کرده اند که تقاضای کل را تعیین می کند یا به سیاست هایی که می تواند برای تثبیت تقاضای کل جهت حصول اشتغال کامل مورد استفاده قرار گیرد. برای اقتصاددان کلاسیک، اشتغال کامل یک وضعیت طبیعی است.
علی رغم گذشت نیم قرن از انتشار کتاب نظریه عمومی در فوریه 1936 سهم کینز در تئوری اقتصادی یک موضوع در خور توجه است . کمتر اقتصاددانی است که به این ایده ساموئلسن تردید داشته باشد که تاثیر کینز بر علم اقتصاد ((مهمترین واقعه در علم اقتصاد در قرن بیستم بوده است یا اینکه اقتصاد کلان ابداع او بوده است)). مخالفان بر این باورند که کینز اساسا اشتباه کرده است .
انقلابی ترین جنبه کار کینز را که می توانیم در نوشته هایش از اواسط دهه 1920 به بعد ببینیم، عبارت از یک پیام روشن و بدون ابهام بود که ؛ در خصوص سطح اشتغال و تولید هیچ دست نامریی وجود ندارد که نفع شخصی را به سمت بهینه اجتماعی هدایت کند.
اگر قانون سی را بپذیریم سیاستهای مدیریت تقاضای اقتصاد کلان، زائد خواهند بود. در مدل کینز، تولید و اشتغال توسط تقاضای موثر تعیین می شوند و عملکرد بازار کار نمی تواند اشتغال کامل را تضمین نماید. نرخ بهره در بازار پول تعیین می شود نه بوسیله تصمیمات پس انداز و سرمایه گذاری. تغییرات سرمایه گذاری موجبات تغییر در تولید حقیقی را از طریق اثر ضریب تکاثری فراهم می کند و در نتیجه از طریق تغییرات درآمد، پس انداز با سرمایه گذاری تعدیل می شود. از اینرو در مدل کینز هر گونه نابرابری بین سرمایه گذاری برنامه ریزی شده و پس انداز برنامه ریزی شده منجر به (تعدیلات مقداری) می شود نه منجر به تعدیل نرخ بهره در جهت برقراری تعادل. ...
فهرست مطالب پاورپوینت کینز در مقابل مدل قدیم کلاسیک اقتصادی
اقتصاد کلان کلاسیک
تعیین اشتغال و تولید
تابع تولید کوتاه مدت
قانون سی
نظریه مقداری پول
نظریه عمومی کینز
قضایای اصلی کینز
تحلیل کینز از بازار کار
چسبندگی و دستمزدهای اسمی
انعطاف پذیری دستمزدهای اسمی
رد قانون سی توسط کینز
کینز و نظریه مقداری پول
خرید و دانلود آنی فایل